top of page

Guesthouse

POMENA

O  nama

Svi ljubitelji iskonske prirode i mira doživjet će nezaboravan odmor u pansionu obitelji Stražičić u naselju Pomena u srcu Nacionalnog parka Mljet. Obitelj Stražičić već više od četiri desetljeća aktivno se bavi turističkom djelatnosti.

 

U sklopu objekta je i riblji restoran „Pomena“ s bogatim izborom ribljih i domaćih specijaliteta, mljetskim vinom i rakijom, kozjim sirom iz ulja i drugim delicijama.

 

Otok Mljet kao Jadranska oaza netaknute prirode, nezaobilazni je cilj izletnika i nautičara, koji svoja plovila sidre u uvali Pomena, čija je pogodna lokacija pravo mjesto za iznimno ljetovanje u pansionu i apartmanima obitelji Stražičić.

P7040047
Pansion Pomena
Mljet Pomena
DSC00251
Anchor 2

Lokacija

Pansion Stražičić u atraktivnoj uvali Pomena samo je 300 metara udaljen od čudesnog Malog jezera, poznatog po ljekovitom morskom blatu i temperaturama mora iznad 30 stupnjeva u srpnju i kolovozu.​

U blizini apartmana su i otočić Svete Marije na Velikom jezeru s drevnim Benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća, ostaci kasnoantičke palače u Polačama, vidikovac Montokuc i druge zanimljivosti.

Okolina

Osim prekrasnog mora I netaknute prirode svoj boravak na Mljetu možete nadopuniti raznoraznim dodatnim aktivnostima. Ako ste ljubitelji podmorja nudimo vam školu ronjenja koja će vam pokazati jedne od najatraktivnijih lokacija na Jadranu za ronjenje sa mnoštvom podvodnog života i olupina starih potonulih brodova.

Područje otoka Mljeta, a pogotovo Nacionalnog parka prepuno je biciklističkih staza i po tome je jedno od boljih u Europi. Kod nas možete iznajmiti automobile, skutere, bicikle, kanue, kajake, windsurf daske kojima se možete sami upustiti u istraživanje otoka.

Za ljubitelje jedrenja nudimo i školu jedrenja sa našim instruktorima, ako vam je to previše možete iskusiti čari jedrenja na poludnevnom ili cjelodnevnom izletu.

Kontakti

TZ Mljet

HAK

Letovi

National Park Mljet

Meteo.hr

Katamaran

(Split - Mljet - Dbk)

Katamaran

(Mljet - Dbk)

Trajekt

Jadrolinija

Rent a car

Mljet taxi

Ovaj katamaran stiže u Pomenu, 50 metara od apartmana!

bottom of page